Öt autós merénylet a szemünk ellen
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pénzzel nem jár ízlés – szokták mondani. Öt példával bizonyítjuk a tétel igazságtartalmát.

#5: A Mercedes–Benz flottája Cannes-ban

Bár túlzás lenne azt állítani, hogy egy aranyozott Mercedes ritka látvány, az mégis meglepő, hogy maguk a stuttgartiak fóliázták körbe legújabb modelljeiket a 65. Cannes-i Filmfesztivál örömére. Az S-osztályból, CLS-ből, E-osztályból, ML-ből és SL65 AMG-ből álló flotta a sztárok taxijaként szolgált, és bár a Mercedes nyilván a publicitás vevőcsalogató hatására számít, nem lennénk meglepve, ha a közönséget inkább taszítaná az orosz lakodalmakra illő összkép. Ők ugyanis az Arany Pálmáért mentek, nem aranyozott csillagokért.

#4: A japán LED-es Lamborghinik

Az évről évre nevetségesebb Halálos iramban-széria sokat merített a japán tuningszíntérből. A szigetország lakói kicsit másképp viszonyulnak a szárnyak és fények arányához, mint az európaiak vagy az amerikaiak. A Pimp My Ride a bokorban sincs. A maguk őrült módján még szórakoztatóak is egy egész utcányi karácsonyfaizzóval kiegészített üvegszálas műalkotások, egészen addig, míg nem néhány Lamborghini az áldozat. Hogy kell-e külön akksi ennyi fényhez, nem tudom, de talán érdemesebb lett volna a teljesítménynövelésre fordítani a dekorációs költségvetést.

#3: Mansory 458 Siracusa

A német Mansorynál giccset keresni olyan, mint dinamittal horgászni egy harminc köbméteres tóban. Fő profiljuk ugyanis a neves formatervezők dizájnjainak elrontása, amit ők csak "egyedivé varázsolásnak" hívnak. Vegyük például a képen látható Ferrari 458 Italiát! A Pininfarina rajzolta, és sokak szerint legszebb dolog, ami az utóbbi években kigurult azon a bizonyos maranellói kapun. Ám az Enzo is a Pininfarina gyermeke, így mi sem tűnt jobb ötletnek, mint levágni az orrát, és rárakni a 458-ra! Az indokolatlan légbeömlők, és a hátsó kilátást tönkretevő szénszálas kiegészítők bazárivá teszik az amúgy kecses karosszériát. Ha lenne olasz határ, valószínűleg visszafordítanák.

#2: Justin Bieber Fisker Karmája

Elsőre talán túlzásnak tűnik a második hely egy krómfóliás Fiskerért, ha az aranyozott Mercik csak az ötödik helyet csípték meg. Ám mivel Justin Bieber már önmagában is egy emberiség elleni bűntettnek minősül, a világmegmentő elektromos járgány tükörré alakított verziója bőven megérdemli az előkelő helyezést. Hát még ha elárulom, hogy illegális is, hiszen a West Coast Custom csapata lila neonfényekkel is felszerelte, melyek használata ugyanúgy tilos Kaliforniában, mint az ennyire sötét szélvédőmatricáé. Lila neon, krómfólia és Justin Bieber. Hol egy elszabadult kamion, amikor szükség lenne rá?

#1: Red Gold Dream SLR

A képen látható úriember a svájci Ueli Anlicker, aki külön múzeumot tart fenn kollekciója számára. A "Red Gold Dream" Mercedes–Benz SLR McLarent ötszáz rubin ékesíti, valamint néhány kiló tizennégy karátos arany. Egy harmincöt fős csapat dolgozott rajta 30 ezer órán át, és durván ötmillió dollárba került. Ueli barátunk tavaly karácsonykor ennek duplájáért árulta, és állítólag egyből jöttek az érdeklődők Kínából és a Közel-Keletről. Reméljük, megkötötték az üzletet, és a Red Gold Dream SLR olyan messze van innen, amennyire csak lehetséges.

Persze giccs terén az oroszokat sem kell félteni!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.