Öt dolog, aminek nem kellene megtörténnie a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Például tökre nem lenne jó, ha Hamilton és Rosberg kiütné egymást az első kanyarban.

Most, hogy közeleg az utolsó futam ezen a héten, minden szem a két Mercedes pilóta világbajnokságért folyó párharcára szegeződik, de ezzel egy időben rengeteg más dolog is történik a Forma-1-ben.

A Ferrari megszerezheti első győzelmet az évben, Massa és Button valószínűleg karrierjük utolsó versenyén vesznek részt, Vettel pedig minden versennyel egyre frusztráltabb.

Nézzük azokat a dolgokat, amiknek nem kellene megtörténniük az Abu-dzabi Nagydíjon ebben az évben.

Max Verstappen kiesik a versenyből:

Max élete nagy pillanatait éli át jelenleg, és a rajongók imádják. Valószínűleg az évtized legjobb versenyét produkálta Brazíliában, esős körülmények között, amikor feljött a 15. helyről és bebiztosította valószínűtlennek tűnő, dobogós helyét a futam utolsó szakaszában.
Szégyen lenne, ha Max nem csinálna megint valami látványosat az év utolsó versenyén. Nico Rosberg minden pillanatot kihasznált idén, mikor megynyerte az utolsó három futamot, és nagy valószínűséggel meg fogja nyerni a világbajnokságot is ebben az évben. A rajongók imádnák látni, ahogy Max egy másik futamot is megnyer, amivel lendületet venne a 2017-es évre.

Felipe Massa, vagy Jenson Button esik ki:

Mindketten már nagymenők ebben a sportban, Button volt korábbi Forma-1-es világbajnok, Massa pedig a 2008-as Brazil Nagydíjon a valaha volt legközelebb jutott ahhoz, hogy megnyerje a világbajnokságot.
Button megerősítette, hogy ezután a szezon után elhagyja a Forma-1-et, Massa pedig nem kvalifikált az utolsó, otthoni versenyére miután egy baleset tönkretette utolsó, otthoni futamát.
Az érzelmek a magasba fognak szökni, de mindenki azt akarná, hogy ez a két pilóta jól fejezze be a szezont, remélhetőleg pontot szerezve, vagy akár a dobogóra felkerülve.

Explicit rádiós fecsegés:

Ez az év sok frusztrált pilótát látott, akik kiabáltak a saját csapatuk rádióján, amiből sokat közvetített a TV is, és bár az ilyen fecsegés izgathatja a rajongókat, a sportnak ez mégsem túl egészséges.
Azzal, hogy tapasztalt pilóták veszítik el a fejüket radión keresztül, nem mutatnak jó példát azoknak a fiataloknak, akik arról álmodnak, hogy Forma-1-es versenyzők legyenek a jövőben. Habár az egészséges rivalizálás ösztönző kell legyen, az ilyen kirívó rádióüzeneteknek végét kellene vetni.

Mercedes lesz az első két helyen:

Bár a legnagyobb valószínűséggel ez fog történni, és ez nem jelent semmi rosszat a rajongóknak, de unhatják már folyton ugyanazokat az eredményeket idén.
Függetlenül attól, hogy melyik pilóta, a dobogó melyik oldalán végez, Rosberg lesz bajnokká koronázva. Sok dráma volt ebben az évben, és a rajongók nem szeretnék, hogy pattheyzettel érjen véget. Ráadásul az összes rajongó futamok nélkül marad 3 hónapra, egészen márciusig, úgyhogy egy nagy BANG-gel kellene befejezni a szezont.

Rosberg és Hamilton ütközik az első kanyarban:

Nico Rosberg nagyon biztonságosan “játszott” az utolsó néhány futamon, Hamilton pedig begyűjtött néhány trófeát, de a végső “leszámolás” Abu-dzabiban veszi kezdetét. Rosbergnek 12 pontnyi előnye van. Egy óriási show-t fogunk látni, ha a verseny végigmegy.

Rosberg és Hamilton ütközése elrontaná a tökéletes befejezést, azonban nem lennénk boldogtalanok, ha ütköznének, de mégis versenyben maradnának.

Ha ütköznének, 3 forgatókönyvünk lehet:
- Mindketten kiesnek a versenyből és Rosberg nyeri a bajnokságot.
- Rosberg károkat szenved és vissza kell vonulnia utolsó harcáról Hamilton ellen, aki olcsón megúszta.
- Rosberget kizárják, Hamiltonnak pedig egészen a végéről kell felzárkóznia, és megnyernie a világbajnokságot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.