Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2011-ben kezdődött, és nemsokára befejeződik a Pagani Huayra gyártása: az utolsó, századik példány hamarosan kigördülhet a műhelyből. Mint minden korábbi darab, úgy ez is a Mercedes-AMG 6 literes biturbó V12-esét kapja meg 700 lóerővel. A Pagani összesen száz darab motor szállítására kötött szerződést az AMG-vel, ebből lehet tudni, hogy tényleg kifut a széria.

A századik példány, amelyet L’Ultimo, vagyis Az Utolsó néven is emlegetnek, egy német üzletember tulajdonába kerül, és mivel az AMG motorja dolgozik benne, ezért úgy rendelte meg, hogy a megjelenése is németes legyen. Egészen pontosan Lewis Hamilton F1-es Mercedesének alapján készült el a szürke festés türkiz betétekkel, és ebben az árnyalatban pompázik a belső tér is.

Még nem tudni, hogy mivel folytatja a Pagani, de az alapítója már elárult néhány részletet a Huayra utódjáról. Ha igaz, akkor még nem áll be a hibrid konkurensek közé a Pagani, amihez a kézi váltó továbbra is elérhető marad. De dolgoznak már egy tisztán elektromos hajtású modellen is, ami a várakozások szerint 2025-ben jelenhet meg.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.