Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi is nagyon reméljük...

Jolyon Palmer beismeri, hogy izgatott a 2017-es szabályok változását megelőzően, és reméli, hogy az autók vezetése nagyobb kihívást jelent majd. Az új szabályozások inkább fizikai kihívást jelentenek majd a pilótáknak, mivel a magasabb kanyarsebességgel, a G erő növekedése várható.

A szélesebb kerekek segítik majd a jobb tapadást. Az autók várhatóan “fenyegetően” fognak kinézni, mikor a csapatok felfedik terveiket a jövő év elején.

Palmer, aki megerősítések szerint a 2. Renault pilóta lesz 2017-ben Brazíliában, azt mondta, a szimulátort vezetve már érezte, hogy az új autók sokkal gyorsabbak lesznek.

“Láttam a szélcsatorna modelljét, és eszméletlenül néz ki – mondta Palmer. – Ez az autó nagyszerűen fog kinézni. Vezettem a szimulátoron és gyors. Természetesen az új szabályok ugyanazok mindenkinek, és nem fogjuk tudni, hogyan hozzuk fel magunkat a riválisaink ellen, míg bele nem csapunk a pályán Barcelonában, de a sebességük nagyobb lesz, és nagyobb kihívást jelent majd vezetni az autót. Szerintem nagyszerű látvány lesz, mikor jövőre versenyezni fogunk.”

A brit partnere lesz a német, Nico Hülkenberg, aki a Force Indiától csatlakozik majd, és úgy érzi, hogy ez a felállás egy pozitív lépés lesz a csapatnak.

“Nagyon boldog vagyok – tette hozzá. – Nem volt még alkalmam, hogy megismerjem Nicot, de nagyon várom már, hogy ez megtörténjen. Minden, amit eddig hallottam róla, pozitív volt. Hiszek a csapatban, hogy a megfelelő pilótákat választották ki a következő évre és azon túl. Ő egy nagyraértékelt és keményen dolgozó pilóta, úgyhogy azt gondolom, ez egy jó felállás lesz.”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.