Inkognitóban akart maradni, ezért páncéloztatta magának ezt a 205 GTI-t a milliárdos

A milliárdosok élete sem lehet könnyű, aki biztonságban akarja tudni magát, az főleg páncélozott luxusautókkal viteti magát. De aki szeretne egy kicsit önállóan is járni-kelni, az egy olyan hétköznapi autót csináltat magának, mint ez a Peugeot 205 GTI.

Bernard Arnault a világ leggazdagabb embereinek egyike, olyan luxusmárkák tartoznak hozzá, mint a Christian Dior, a Louis Vuitton, a Hennessy és a Moët & Chandon. A férfi már a kilencvenes években milliárdosnak számított, de nem akart mindig testőrökkel körülvéve, sofőrös limuzinnal járni, ezért készíttetett magának egy páncélozott Peugeot 205 GTI-t, hogy inkognitóban járhasson vele nap mint nap.

Arnault azonban megbízta a Labbé céget, hogy tegyék biztonságosabbá a kocsit. A műhelyben teljesen szétszedték, és alapos védelemmel látták el a Peugeot-t, ami vastagabb üvegeket is kapott, de a futóművet és a fékeket is megerősítették. A felszereltségével is egyedi a 205-ös, hiszen bőrülésekkel, légkondicionálóval és szervokormánnyal látták el, és ezek kombinációja eredetileg nem volt elérhető a Peugeot-nál.

Nem véletlenül választotta Arnault az elérhető legerősebb 205-öst, hiszen a páncélozással jelentősen, az eredeti 860-ról 1400 kilogrammra nőtt a tömege. A külsejéről azonban aligha mondanánk meg, hogy milyen védelemmel látták el, és alighanem ez volt a kis Peugeot legnagyobb erénye. Arnault évekig vezette az autót, 14 ezer kilométert tett bele, majd 2009-ben egy gyűjtőhöz került, aki most 37 500 euróért, azaz 11,5 millió forintnak megfelelő összegért válna meg tőle.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon