Páncélozott autókat általában méregdrága luxuslimuzinok alapjára építenek, de itt egy cég, aminek eszébe jutott, hogy a Teslából is készíthetne golyóálló változatot. A Model S ezzel a világ legjobban gyorsuló páncélozott autójának ígérkezik.

Különös, hogy eddig másnak nem jutott eszébe, de most elkészült a világ első páncélozott Teslája. A utahi International Armoring Corporation egy Model S P100D-t használt fel, és ránézésre alig lehet megmondani róla, hogy miben tér el a szériától. Az ablakokat golyóálló üvegre cserélték, amelyek sokkal vaskosabbak, ezért nem lehet leengedni őket, de ez a legnagyobb különbség.

A páncélozott Model S ellenáll a robbantásnak és a lövedékeknek is, és mivel a páncélozása nem acélból készült, hanem kompozit elemek kerültek a karosszériaelemek alá, ezért csak 250 kilogrammal nyom többet a szériamodellnél. Az eltérés tehát alig 10 százalék, ami azt jelenti, hogy

Más téren is érdekes a páncélozott Tesla, hiszen a vegyi támadás ellen is védelmet nyújt, és

Az opciók között a füsteregető és szögszóró berendezések mellett elektromossággal védett kilincsek is vannak, amelyek 120 voltos áramütéssel köszöntik az illetéktelenek tenyerét.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon