Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Páncélozott autókat általában méregdrága luxuslimuzinok alapjára építenek, de itt egy cég, aminek eszébe jutott, hogy a Teslából is készíthetne golyóálló változatot. A Model S ezzel a világ legjobban gyorsuló páncélozott autójának ígérkezik.

Különös, hogy eddig másnak nem jutott eszébe, de most elkészült a világ első páncélozott Teslája. A utahi International Armoring Corporation egy Model S P100D-t használt fel, és ránézésre alig lehet megmondani róla, hogy miben tér el a szériától. Az ablakokat golyóálló üvegre cserélték, amelyek sokkal vaskosabbak, ezért nem lehet leengedni őket, de ez a legnagyobb különbség.

A páncélozott Model S ellenáll a robbantásnak és a lövedékeknek is, és mivel a páncélozása nem acélból készült, hanem kompozit elemek kerültek a karosszériaelemek alá, ezért csak 250 kilogrammal nyom többet a szériamodellnél. Az eltérés tehát alig 10 százalék, ami azt jelenti, hogy

Más téren is érdekes a páncélozott Tesla, hiszen a vegyi támadás ellen is védelmet nyújt, és

Az opciók között a füsteregető és szögszóró berendezések mellett elektromossággal védett kilincsek is vannak, amelyek 120 voltos áramütéssel köszöntik az illetéktelenek tenyerét.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.