Persze, hogy a Tesla Model S-ből is készült halottaskocsi

Furcsa műfaj a halottaskocsiké, ha valakinek nem mindegy, mivel indul utolsó útjára, a legkülönlegesebb járművek közül választhat. Például Tesla Model S-t is, amiből tudunk egy eladó példányt.

A világon állítólag csak négy darab Tesla halottaskocsi létezik, és abból hármat Jan Erik Naley készített, aki a képen látható példányt is jegyzi. Az alapokat egy Model S 75D adta, a megrendelés pedig egy norvégiai cégtől érkezett, ahol különleges autót kerestek a szertartáshoz.

Az átépítést végző műhelynek nem volt könnyű dolga.

A Teslát félbe kellett vágniuk, majd 80 centimétert beletoldani úgy, hogy az alumínium karosszéria nem a könnyen munkálhatóságáról ismert. Az áramvonalas felépítmény már üvegszálas műanyagból készült.

A Tesla belső terét mindenesetre igyekeztek az alkalomhoz illőre alakítani a fehér bőrkárpittal, sötét fabetéttel és krómozott rögzítő elemekkel.

A speciális jármű Norvégia legdrágább Teslája lett,

közel kétmillió koronát kérnek érte, ami 65 millió forintnak felel meg. Nem kételkedünk benne, hogy lesz iránta érdeklődés, az elektromos autók iránt vonzódó országban a Tesla a legeladottabb autómárka, megelőzve a Volkswagent, a Toyotát és a BMW-t is.

A másik Tesla-halottaskocsi átépítést a holland RemetzCar végezte, akiknek ez a stílusos Shooting Brake is a munkáik közé tartozik:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon