Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az utcai változatra még nyomokban sem emlékeztető Peugeot 2008 DKR 37 colos kerekeken gurul és gyerekeket eszik reggelire.

Miután a Peugeot tavaly eget rengető világcsúccsal maxolta ki a Pikes Peak-i felfutót, a franciák unatkozni kezdtek, és ha a franciák unatkoznak, annak mindig elég rossz vége lesz. Gondoljunk csak Napóleonra. Ezúttal Európa helyett leginkább a Mininek volt oka a rettegésre, hiszen a nagy unatkozásban a Peugeot végül azt a (továbbra is Dél-Amerikában rendezett) Dakart szemelte ki következő prédájának, amelyet évek óta a BMW-istállóba tartozó márka ural, és ennek megfelelően el is készítették a céleszközt, ami neve ellenére maximum annyi Peugeot 2008-at láthatott életében, mint a Polski Fiat olasz tengerpartot.

A 2008 DKR hivatalos bejelentésekor szinte hallani lehetett, ahogy Németországban (és Nagy-Britanniában) kifújják a levegőt, hiszen bár a franciák kocsijáról még alig lehet tudni valamit, az már bizonyos, hogy kétkerékhajtású lesz, vagyis a terepjárók helyett a buggyk között áll majd rajthoz. A lenyűgöző kocsi egyébként nyomokban (sem) emlékeztet az utcai változata, a hűtőrácson és a fényszórókon kívül semmi sem utal arra, hogy hasonló járművel akár bármelyik párizsi piros lámpánál összefuthatnánk. A motorról egyelőre nem esett szó, de a tavalyi Pikes Peak-i szörnyeteg után egy 875 lóerős erőforrás egészen jó kiindulópont lenne.

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.