Kerékpárt előbb gyártott a Peugeot, mint autót, és most itt a legújabb kétkerekűjük, ami mindenben megfelel a kor elvárásainak. Összecsukható, hogy beférjen a csomagtartóba, és elektromos, hogy ne merülj ki a sok tekerésben.

Még a Peugeot 5008 bemutatójára hozott egy villanybringa-koncepciót a Peugeot, ami utána egy időre feledésbe merült, pedig időközben a francia gyártónál dolgoztak rajta, és most itt a gyártásra kész változat. Mint mondják, a prototípus egyszerűen túl jól sikerült ahhoz, hogy ne kerüljön gyártásba, és ha nem is pontosan így történt, azért jól hangzik.

Már 125 éve építenek összecsukható kerékpárokat a Peugeot-nál, és a legújabb darab remekül illik a zsúfolt nagyvárosok közlekedésébe. Olyan minimalista közlekedési eszköz, amit csak kiveszel a csomagtartóból ott, ahol leparkoltál, és már ezzel teszed meg a belvárosban a célodhoz vezető utolsó kilométereket, emisszió és bosszúság nélkül.

Persze ehhez az is kell, hogy a villanybringa tényleg összecsukható legyen, és ezen a téren tökélyre fejlesztették a megoldást a Peugeot-nál. Például a két tengelye teljesen egy vonalba kerül, ezért a vázba épített fogantyúval éppen a tömegközéppontja felett lehet megemelni a bringát. A súlya 18,6 kilogramm, ezért nem kell megszakadni a cipelésével, és

Még az ülését sem kell beállítani minden egyes szétnyitáskor, ahogyan az első és hátsó tárcsafék, vagy a féloldalas villa is igényes megoldás. Csak három mozdulat és tíz másodperc, amíg szétnyitod az eF01-et, ennél gyorsabbat aligha tudnánk kitalálni.

208 wattórás az akkumulátora, amit 60 perc alatt lehet feltölteni az autó 12 voltos hálózatáról, és utána 30 kilométert tekerhetsz villanymotoros segítséggel, a végsebesség ilyenkor a nyugat-európai országokban érvényes szabályok szerint 20 km/órára korlátozott. A Peugeot összecsukható kempingbiciklije kétezer euróba kerül.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon