Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szabadidő-autóként nagyot megy a Duster, pedig más célra is beválik a Dacia népszerű típusa. Már az előző generációból is készült platós változat, és most a nemrég bemutatott második szériából is elkészült a pick-up.

Az egyszerűsége és terepjárósága miatt is kedvelt Dacia Duster képességeit úgy lehetne még jobban kihasználni, ha nemcsak ötajtós személyszállító, hanem platós teherhordó változat is készülne belőle. Pontosabban készült már pick-up az előző generációból is, a dél-amerikai piacon forgalmazott dupla kabinos Duster Oroch, egy román cég pedig szimpla fülkés teherautót is épített belőle.

Most a második generációs Duster alapján is elkészült az átalakítással a Romturingia.

A legkönnyebben az új hátsó lámpájáról felismerhető újabb modell legalább olyan ügyes munka, mintha gyári alkotás lenne, a képekről nézve az arányai és a részletei is rendben vannak. Az elődjéhez hasonlóan ezt is 1,5 literes, 110 lóerős dízellel és összkerékhajtással szerelik.

A képeken a Romturingia prototípusa látható, és már felvesznek megrendeléseket az autóra, amit akár a Dacia is felvehetne a kínálatába. A platós Duster a kisebb és olcsóbb alternatívája lehetne olyan terepjáró pick-up modelleknek, mint a Ford Ranger vagy a Toyota Hilux.

A Dusterből nemcsak platóst lehet építeni, hanem lánctalpast is:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.