Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hamarosan leleplezik a 911 legújabb generációját, és mint ilyenkor lenni szokott, alapos teszteknek vetik alá a bemutatója előtt. A sivatagtól a sarkkörig mindenféle körülmények között próbára tették a sportautót, és most ebbe a munkába engedett bepillantást a Porsche.

992 a típusneve a Porsche 911 legújabb generációjának, ami még idén novemberben, várhatóan a Los Angeles-i autószalonon bemutatkozik. A sportautó szinte már készen áll, csak az utolsó teszteket végzik rajta, és ezt a munkát mutatja meg nekünk a Porsche. Az új 911-est a sivatagtól a sarkkörig, a közutaktól a versenypályákig alaposan megvizsgálták, olyan szempontok szerint is, ami nekünk talán eszünkbe sem jutna.

Az új 911-nek például 85 Celsius fok különbséget is gond nélkül ki kellett bírnia.

A legnagyobb forróság a közel-keleti országokban és az amerikai Death Valley sivatagjában volt, 50 Celsius fok, a leghidegebbet pedig a sarkkörön tapasztalták, mínusz 35 Celsius fokot. A klímaberendezés, a fűtés és a hűtőrendszer működésén túl azt is vizsgálták a szakemberek, hogy az utastér anyagai a hőtágulás következtében nem adnak-e ki rendellenes hangokat.

A szélsőséges időjárás mellett a mindennapi használatban is vizsgáztak a Porschék.

Például nagy távokat tettek meg vele Kínában, ahol azt is megnézhették, hogyan működnek a motorok eltérő minőségű, helyenként rosszabb üzemanyaggal. Németországban is sokat álltak vele a dugóban, és egy 911-nél a versenypálya is rendeltetésszerű használatnak számít, állítólag még körrekordot is döntöttek a tesztelés alatt álló prototípusokkal.

A legendás Nürburgringen is rótta a köröket a következő 911, aminek a nagysebességű tesztjeit az olaszországi Nardo körpályáján végezték.

A 991 helyére lépő 992 kiállta a próbákat, és hamarosan azt is megismerheted, hogyan néz ki.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.