A Porsche kínálatában eddig is voltak konnektorról tölthető, zöld rendszámos hibridek, de az első teljesen elektromos autójuk a most bemutatott Taycan. Nem állnak meg ennyinél, a Boxster és Cayman utódja is elektromos lesz, és ez még csak a kezdet.

A Taycan most a Porsche sztárja, és mi is alig várjuk, hogy kipróbáljuk az elektromos hajtású négyajtós sportkocsit.

A márkának nem ez az első konnektorról tölthető autója, hiszen ott a zöld rendszámos Cayenne és Panamera, és a jövőben még több villany-Porschére számíthatunk. A Taycan Cross Turismo után a két kis sportkocsi, a Boxster és a Cayman kerül sorra.

A 718 nevet viselő modellpáros leváltása 2022-ben esedékes,

akkorra készül el az Audi és a Porsche egy új padlólemezzel, amit kisebb méretű elektromos autónak terveztek. A Boxster és a Cayman mellett a Macan méretében egy szabadidő-terepjáró is erre épül majd. Mindhárom modell még néhány évig kapható lesz benzines és dízelmotorral, aztán teljesen kivezetik azokat.

Három év múlva tehát jöhetnek az újabb elektromos Porschék, és a stuttgarti márka nem hagyja abba, az utána következő években a Cayenne és a Panamera is villanymotoros hajtásra áll át.

ezért az ikonikus modell, amíg csak lehet, megmarad benzinesnek, legfeljebb hibrid lesz belőle.

A Boxster és Cayman elektromosításáról a Top Gear magazin értesült, és nagyszerű illusztráció hozzá Kleber Silva munkája: a brazil grafikus a Taycan dizájnját álmodta rá a 718 Caymanra, és a munka pazarul sikerült.

A Porschénél sem most először gondolkodtak el az elektromos Boxsteren, csak akkor még nem állt készen a technika a sorozatgyártásra.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon