Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Idén nyáron jelentette be a Macan megújulását a Porsche, és akkor majdnem minden változást elárultak róla. Most az is kiderült, hogy milyen motor kerül az erősebb Macan S változat motorházfedele alá.

Sikeres a Porsche kisebbik szabadidő-terepjárója, hiszen a Macan az eltelt négy évben összesen 350 ezer példányban kelt el. Mint lenni szokott, a pályafutása felénél megújult a modell, a formai és tartalmi változásokon túl szépen lassan bővülni kezd a motorkínálata is. Most az ideális középutat jelentő Macan S mutatkozott be.

Az alapváltozat még kétliteres, négyhengeres benzinmotort kap, aminek a ráncfelvarrás óta 245-ről 252 lóerőre nőtt a teljesítménye, de egy Porschét ritkán vesznek a négyhengeres motorjáért.

A hathengeres motor hengersorai közé került a kettős megfúvású turbótöltő, amivel még hatékonyabb lehet a Macan S. A teljesítményét 340-ről 354 lóerőre növelték az elődjéhez képest, amivel a Sport Chrono csomaggal 5,2 helyett 5,1 másodperc alatt gyorsul százra, és 254 km/óra a végsebessége.

A Macan S is megkapja mindazt, amitől típus kívánatosabb lett,

az áthangolt futóművet, a továbbfejlesztett fékrendszert, a modernebb dizájnt a LED-es fényszórókkal és hátsó lámpákkal, valamint az új kormánykereket, a 10,9 colos érintő képernyőt és a torlódásban araszoló asszisztenst. A típus már rendelhető, az alapára 68 682 euró, ami 22,2 millió forintnak felel meg.

Itt tudhatsz meg minden mást a megújult Macanról:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.