Olyan szolgáltatás indul, mint az Uber, csak Porschékkel
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan új szolgáltatást indít a Porsche, ami kivételesen nem a vezetés élményéről szól. Okostelefonnal rendelhetsz majd autót a városi útjaidra, és biztos, hogy kényelmesen utazol, hiszen csak Porschék fognak érted jönni.

A mostanra már jól ismert (és nálunk már hiányolt) Uber egyik alternatívája a Gett, ami annyiban különbözik a sokat vitatott Ubertől, hogy fix árakon és profi sofőrökkel dolgozik, de ugyanúgy okostelefon segítségével foglalhatod le a közeledben lévő autókat, és előre tudhatod az utazás díját. Most ezzel a céggel együttműködve indított el egy izgalmas új kísérletet a Porsche.

A regisztrált tagok egyszerűen foglalhatnak sofőrös autót, amit előre lefixált áron vehetnek igénybe. Londonban indul a projekt, ahol 100 autóból áll a flotta, olyan típusokkal, mint a Panamera 4 E-Hybrid, a Cayenne S E-Hybrid és a Macan. Nem nehéz megérteni, hogy a konnektorról tölthető, esetenként teljes csendben suhanó hibridek miért ideálisak erre a feladatra.

Még csak nem is hangzik olyan drágának a dolog, mert a rövid londoni belvárosi utakat egységesen 20 fontért lehet megkapni, de a távolabbi fuvarok ára is ehhez illeszkedik. A sofőröket pedig nem egyszerűen kiválasztották, hanem a silverstone-i Porsche Experience Centre-ben edzették, bár ballábas fékezés és erőcsúsztatás valószínűleg nem szerepelt a programban.

Még ha jársz is mostanában Londonban, sajnos nem veheted igénybe a szolgáltatást, hacsak nincs egy Porschéd otthon is. A cég ugyanis egyelőre csak a tulajdonosok szűk körének teszi elérhetővé a projektet, ami hat hónapig fut majd, utána elemzik a tapasztalatokat. Mindenesetre úgy tűnik, már a Porsche is látja, milyen irányba tart a városi közlekedés.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.