Az elektromos autókat ritkán tuningolják, pedig az optikai tuning lehetősége náluk is megvan. Ezt tette a Prior Design is, az általuk újraálmodott Tesla Model S pedig még éppen a jó ízlés határán innen maradt.

Elektromos autót tuningolni nem olyan könnyű, hiszen a turbónyomás növelésére vagy sportkipufogó felszerelésére nincs mód. De az optikai tuninggal az elektromos autókon is élni lehet, és pontosan ezt tette a Prior Design is. Az eltalált gyári formát nem könnyű úgy módosítani, hogy ne legyen túl harsány a végeredmény, de nekik sikerült.

Elöl spoiler került az új lökhárító aljára, amin a légbeömlők is nagyobbak, elvégre hűtésre egy elektromos autó akkumulátorának is szüksége van, ettől pedig egészen sportos arca lett a Teslának. Hátul nem maradhat el a légterelő szárny, és diffúzor is került a lökhárítóra, még ha nem is keretezi kipufogóvég, ahogyan egy tuningolt autón megszoktuk.

A mélyre húzott lökhárítókat hozzájuk illő küszöbtoldatok kötik össze, a futóművet leültették, a kerekek pedig 21 colosak, amelyekre elöl 245/30, hátul 295/25 méretű, szuperperes abroncsok kerültek. Belül sem maradt gyári a Model S, itt mindent bőrrel és Alcantarával vontak be, és a szénszálas betétek sem maradhattak el.

Ennyi elég is ahhoz, hogy a Prior Design hófehér Model S-e ne egy legyen a sok Tesla közül, hanem az elképesztő teljesítményéhez megfelelően mutasson, mégsem néznél ki úgy benne, mint akinek fogalma sincs róla, hogy egy elektromos autót nem szoktak tuningolni. Mivel a P100D-ről van szó, itt a teljesítmény is megvan hozzá.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon