Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a jellegzetes hűtőmaszktól lesz BMW egy BMW, akkor ez az X1 elvesztette BMW jellegét, de attól még részben a németek technikáját rejti.

Ezúttal nem ügyetlen kínai másolatról, hanem hivatalos úton, de mégiscsak Kínában gyártott BMW-ről van szó. A Zinoro a BMW és a kínai Brilliance vegyesvállalatának márkája, amelyet kimondottan a kínai vevőknek gyártanak. Az autó pedig az X1-nek a 11 centiméterrel hosszított tengelytávú változata, ami ezáltal tágasabb az európai kivitelnél.

Már 2013-ban bemutatta első modelljét a Zinoro, 1E néven, akkor még az X1 előző generációjának alapjain, de hasonlóan a BMW-s stíluselemek nélkül. Az új 60H is elvesztette BMW-s jegyeit azzal, hogy jellegtelen hűtőmaszk és új fényszórók kerültek rá. De ha jobban megnézed, ez az eredeti X1-es, csak éppen alaposan átalakítva.

Belül is felfedezheted a BMW-s műszereket és kapcsolókat, tehát bár nem néz ki úgy, de ez tényleg egy BMW. A technika legalábbis részben a németektől származik, a konnektoros hibrid Zinoro 60H ugyanazt az 1,5 literes, háromhengeres, 136 lóerős turbós benzinmotort kapja, mint a szintén hibrid BMW 225xe Active Tourer, vagy ami a MINI Cooperben is dolgozik.

Az elektromotor azonban csak 15 lóerős, így kissé hihetetlen, hogy a 60H akár 60 kilométert meg tud tenni tisztán elektromosan. Érdekesebb az, hogy 7,6 másodperc alatt gyorsul százra és feltöltött akkuval indulva 1,8 l/100 km a vegyes átlagfogyasztás. A BMW az X1-ből is gyárt konnektoros hibrid változatot, de egyelőre azt is csak a kínai vevőknek tartogatja.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.