Räikkönen magasról tesz az Alfa Romeo elvárásaira, és mindenki máséra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kimi Räikkönen úgy van vele, hogy a dolgok úgy alakulnak, ahogy alakulnak – nem igazán görcsöl.

Kimi Räikkönen nem a Ferrarinál, hanem a Saubernél az Alfa Romeónál kezdte meg a 2019-es idényt, a csapat pedig két futam alatt 10 pontot gyűjtött, amivel jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőrök között. A pontokat eddig Räikkönen szállította a melbourne-i 8. és a szahíri 7. helyezésével, amivel valószínűleg a lehető legtöbbet hozta ki az autóból.

A finn természetesen tisztában van vele, hogy a régi-új munkaadójának is vannak elvárásai vele szemben, ahogy ez minden csapatánál is megvolt, ugyanakkor ahogy korábban, most sem különösebben foglalkoztatja a dolog, mert ő mindig mindent belead, a dolgok meg alakulnak, ahogy alakulnak:

„Én nem érzem, hogy bármelyik csapatom is nagy nyomást gyakorolt volna rám. Keményen dolgoznak, és a versenyzőtől is ezt várják el. Tudom, hogy mik az elvárások velem szemben, de én magamtól sokkal többet várok, mint mások. Így működöm, és elégedett vagyok, amikor jól alakulnak a dolgok, de mindig azon vagyok, hogy még jobban teljesítsek.

A Ferrarinál és más csapatnál sem éreztem, hogy a lehetetlent kérik tőlem, vagy olyat, ami terhet tesz a vállamra. Én tartom saját magamat nyomás alatt is, de nyilván a csapatnak is vannak elvárásai.”

Neki amúgy annyira nem fáj a csapatváltás:

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.