Az útdíjfizetést akarta elkerülni, de csak eddig sikerült.

A 007-es ügynök szolgálati autóinak számtalan extra funkciójuk volt, az egyik közülük a rendszámforgató. Ezt sokkal egyszerűbb kivitelezni, mint például a katapultülést vagy a könnygáz-kibocsátót, ráadásul míg azokkal nem lehet elkerülni az útdíjfizetést, a rendszám eltüntetésével viszont igen, ezért választotta ezt a Bond-kütyüt a fehér Renault kamion vezetője is.

Okosnak gondolta magát, ám azok sem voltak hülyék, akik a szoftver mellett ellenőrzik az útdíjfizetéshez telepített kamerák képét: észrevették, hogy az ország több pontján is feltűnt egy ugyanolyan fehér Renault kamion, amelynek soha nem lehetett leolvasni a rendszámtábláját. Ezért amikor ismét megjelent az M3-as autópálya egyik forgalomfigyelő kamerájának a képén, riasztották a Vám- és Pénzügyőrség járőreit, akik a rendőrséggel közösen kivezették a szerelvényt egy pihenőbe.

Ott átvizsgálták a vezetőfülkét, és megtalálták az utólag beszerelt kapcsolót, amellyel a sofőr lebillenthette az első rendszámtáblát.

Baleset-megelőzés

Lehet, hogy sokat spórolt, most viszont elég nagy bajba került: amit csinált, az ugyanis nem szabálysértés, hanem bűncselekmény.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság)  

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon