Napokon belül bemutatja újabb szabadidő-terepjáróját a Škoda. A Kodiaq kisebb testvéreként érkező Karoq álcázva már megvillantotta magát, most pedig, hogy tovább fokozzák az érdeklődést, a leplezetlen modell részleteit mutatták be a csehek.

Jól csinálja a Škoda, már ami a szabadidő-terepjárók piacát illeti, hiszen azok után, hogy az akár hétüléses Kodiaq sikeresen megérkezett a kereskedésekbe, hamarosan leleplezik a kisebb testvérét is. A Yeti utódjáról van szó, ami a Karoq nevet kapta, és innen már mindenki tudni fogja, hogy a Kodiaqkal szoros rokonság köti össze.

Nem olyan régen már megmutatta a Škoda, hogyan fest az erdőben a Karoq, de még csak egy elmaszkolt prototípusról közöltek tucatnyi képet. Az már akkor kiderült, hogy a Yeti különcségének búcsút inthetünk, a Karoq ugyanolyan jólfésült szabadidő-terepjáró lesz, mint a Kodiaq, csak éppen kisebb méretben.

Most pedig néhány részletét mutatta meg a Škoda. A képekről kiderül, hogy a Karoq is osztott fényszórókat kap, de nem olyan furcsán megosztót, mint az Octavia. A belső térről készült képen pedig nem csak a nagy, üvegborítású érintőképernyő az érdekes, hanem az, hogy a Škoda kínálatában a Karoq kapja meg elsőként a színes képernyővel helyettesített műszeregységet.

A többi részletet már korábban elárulták, amikor szinte teljesen bemutatták az autót. A 4,38 méter hosszú Karoq nagyjából akkora lesz, mint másik testvére, a Seat Ateca, a csomagtere 521 literes, amit 1810 literig lehet bővíteni. A motorkínálatot a 115 lóerős 1.0 TSI és 150 lóerős 1.5 TSI, valamint a 115 lóerős 1.6 TDI és a 150 vagy 190 lóerős 2.0 TDI alkotja, akár összkerékhajtással és DSG váltóval is.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon