Fürdőkád formájú, tető nélküli roadsterrel tér vissza az autógyártók közé a brit Bristol, a Bullet első szériája ráadásul a BMW V8-as motorját kapja meg.

70 éves múltra tekint vissza a repülőgépgyártóból buszgyárrá és sportkocsi-manufaktúrává lett Bristol, és a britek az egyre elavultabb, Chrysler-motoros túrakocsik és egy szárnyas ajtós próbálkozás, majd néhány éves kihagyás után egy igazán nagy dobással térnek vissza. A Bullet névre keresztelt roadster retró formája alatt naprakész technika és egy izgalmas V8-as motor rejtőzik.

A Bullet váza alumíniumból készült, erre kerülnek rá a szénszálas anyagból készült karosszériaelemek, amelyek formája az ötvenes évekbeli Bristol 405 Drophead stílusát idézi. Az utastérben mindent bőrrel vontak be, amit nem, azt pedig alumíniumból marták ki. Az egyetlen modern részlet az érintőképernyő, nélküle ma még a Bristol sem tudna eladni autót.

Nem is akarnak sokat, az első széria a márka évfordulójának emlékére mindössze 70 példányban készül. Szerencsés lehet az első hetven vevő, mert autójukat a BMW-től származó 4,8 literes, V8-as szívómotorral szerelik, amely 370 lóerőre képes, így a mindössze 1130 kilogrammos roadstert kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsítja százra. A Bristol Bullet következő szériája már elektromos hajtást kap, hogy ez jó-e, vagy sem, mindenki döntse el maga.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon