Ricciardo: Hiba lebecsülni Verstappent
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ausztrál pilóta nem gondolta volna, hogy azonnal kihívója lesz a 18 éves fiú.

Amikor Max Verstappen váltotta Daniil Kvyatot a Red Bullnál, akkor Daniel Ricciardo azt hitte, hogy ugyanolyan könnyű dolga lesz az új csapattársával, mint a régivel. De a kevésbé tapasztalt holland fiú már az első futamán nyert Spanyolországban, és bebizonyította mindenkinek, hogy sokkal több van benne, mint amit eddig mutatott.

Habár Ricciardo tudta, hogy Verstappen hatalmas tehetség, nem gondolta volna, hogy ennyire hamar meg kell küzdenie a csapatelsőségért a fiatallal.

„Gondoltam, hogy valamennyire kihívást fog jelenteni, de nem gondoltam volna, hogy ennyire. Tudtam, hogy a Red Bull nem csak azért adott alá autót, hogy a média erről beszéljen, hanem azért, mert tényleg megérdemli, de Max még engem is meglepett.”

„Nem volt kétségem afelől, hogy gyors lesz, mert láttam, hogy Carlos (Sainz) is nagyon gyors, de mégis hatalmas harcokat tudtak vívni ők ketten. A srácok elképesztőek voltak, és tudom, hogy Max még világbajnok lehet a jövőben.”

Amíg a Toro Rossónál versenyzett Verstappen, sokszor láthattuk, hogy nem különösen szeret engedelmeskedni a csapatutasításoknak, ami Ricciardo szerint a Red Bullnál is probléma lehet majd.

„Ha egyszer nem tartaná be a csapatutasítást, és tönkretenné a versenyem, akkor eléggé mérges lennék. Ezt nekünk is meg kell beszélnünk, de a csapaton is nagy a felelősség, hogy ebből ne legyen gond. Remélem, ebből nem lesz probléma, és a jobbik pilóta tud majd nyerni.”

„Max és én egymást nyomjuk előre, és ezt a csapat is tudja, örülnek is neki. A versenyszellem kiváló, és a csapat számára is jót tesz. Hiszek benne, hogy 2017-ben a világbajnoki címért harcolhatunk majd.”

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.