Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kezdjük a legfontosabbal: igen, Ringo Starr még él, olyannyira, hogy 73 évesen kiváló egészségnek örvend. A bitlisz-érában használt kocsiját viszont hamarosan elárverezik, az aukciót meghirdető Bonhams szerint nagyjából 100–120 millió forint körüli összegért.

Ebből már sejthetjük, hogy a Yellow Submarine előadója Lennonhoz hasonlóan nem fogta vissza magát, ha autóvásárlásra került a sor, bár az énekessel ellentétben ő inkább az eleganciát favorizálta a sportossággal szemben: 1964-es Facel Vega Facel II-je a kor leggyorsabb négyüléses autója volt, a 6,3 literes Chyrsler Typhoon V8 395 lóerős teljesítménye és a kocsi 240 km/h végsebessége pedig még ma is igencsak meggyőző.

Ringo kocsijában ráadásul az eredeti motort egy 6,7 literes blokkra cserélték, de az autó nem csak emiatt különleges, hanem mert egyike a 26 darab jobbkormányos Facelnek.

Ha Lennon Ferrarijáról lemaradtál, vagy te is úgy gondolod, hogy a luxus előbbre való a sportosságnál, akkor december 1-jén mindenképpen Londonban a helyed, hiszen a különleges autó az angol fővárosban, egész pontosan a Bonhams aukciós házban kerül majd kalapács alá.

A hirdetés szövege

BEATLE DRUMMER'S FACEL VEGA BOUGHT AT THE 1964 EARLS COURT MOTOR SHOW AS THE GROUP DOMINATED THE CHARTS

Ringo Starr, (born Richard Starkey in 1940) the Beatles drummer, once owned this 1964 Facel Vega Facel II – 'the world's fastest four-seater' - which is estimated to sell for £300,000 – £350,000 at Bonhams sale on Sunday 1st December in New Bond Street, London.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.