Magyar gyűjtő Rolls-Royce-át vette meg a BMW-múzeum

Egy magyar veteránautó-gyűjtő Rolls-Royce-a a müncheni BMW Welt figyelmét is felkeltette, és némi győzködés után megvették tőle a kifogástalan darabot. De a többi autóját még megnézheted, ha az Apponyi kastélyszállóban vacsorázol.

Talán nem tudtad, de van egy magyar kastélyszálló, amelynek éttermében több gyönyörű veteránautó is áll. A Tolna megyei Apponyi Kiskastély tulajdonosa ugyanis szenvedélyes autógyűjtő, és egyik büszkeségére a BMW Welt is szemet vetett, még éppen az év vége előtt vette meg tőle a ritka Rolls-Royce-t.

A Camargue nem a legismertebb Rolls-Royce, hiszen bár a kétajtós kupét 1975 és 1986 között, tizenegy éven át gyártották, végül csak 530 darab készült belőle. Az 5,17 méter hosszú luxusautót 6,75 literes V8-assal és háromfokozatú automata sebességváltóval szerelték. Bár a legrondább autók közé is beválasztották már, tagadhatatlanul értékes darab.

A tolnai gyűjtő egy kaliforniai példányba szeretett bele ezeket a képeket látva, és csak egyetérteni tudunk vele. A Camargue már régi álma volt, a nyolcvanas években egyetemistaként is erről álmodozott a svájci Automobil Revue katalógust lapozgatva. Négy éve aztán egy kaliforniai gyűjtő örökségéből került hozzá eredeti állapotban, 40 ezer mérfölddel az órájában.

A múlt nyáron kereste meg a müncheni BMW Welt, hogy hallottak az autóról, és szívesen megvennék. Akkor nem adta, de két hónap múlva ismét keresték, úgy tűnt, nagyon kell nekik egy ilyen autó. Végül megállapodtak, a Camargue előbb a trélerre, majd Münchenbe került, és már ki is állították.

Nem ezt az autót akarta eladni, de maradt még miben gyönyörködnie: az 1835-ben épült, ma mini hotelként működő Apponyi Kiskastély nemcsak a toszkán villákat idéző bájával, és ízlésesen berendezett szobáival, de a veteránautókkal ékesített éttermével is különleges.

Autórajongóként mindenképpen el kell töltened itt egy estét, a veterán Jaguarok, Aston Martin és Rolls-Royce között vacsorázva, és ha a müncheni BMW Weltben járva a Camargue kerül eléd, most már tudni fogod a történetét.

Rolls-Royce a grófi lakban - Megtaláltuk Magyarország legkülöncebb butikhoteljét

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon