Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha lenne sportmodellje a Rolls-Royce-nak, akkor a Black Badge széria lenne az, a Ghost, a Wraith és a Dawn után a szabadidő-terepjáró Cullinan is elkészült ebben a különkiadásban. A V12-es motorja is erősebb lett.

A fényűző Rolls-Royce hangulatától távol állnak a kihegyezett sportmodellek, de ez nem jelenti azt, hogy a brit luxusmárka ne tudna mit kínálni azoknak, akik valami erősebbet szeretnének.

A Ghost limuzin, a Wraith kupé és a Dawn kabrió már kapható volt a Black Badge változatban, amit mi is kipróbáltunk, és most a Cullinan is elkészült ebben a kiadásban.

A fényezésen kívül a részleteivel is hozza a fekete stílust a Black Badge.

A jellegzetes hűtőmaszk és az ablakkeretek krómozását is sötétítették, még a Spirit of Ecstasy szobrocska is ebben az árnyalatban pompázik. A kerekek 22 colosak, mögöttük piros féknyergekkel, és a belső térben is a fekete szín dominál, de a karosszériát díszítő sárga szín belül is visszaköszön.

ami 29 lóerővel és 50 Nm-rel több a szériamodellénél. Új a kipufogórendszer, az automata váltót áthangolták, és a kényelme továbbra is mesés, de ha odalépsz neki, akkor az útfekvése jobb, mint amire egy 2,5 tonnás szabadidő-terepjárótól számítanál.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.