Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Rolls–Royce Phantom I Aerodynamic Coupé az egyik legmarkánsabb vonalvezetésű és az egyik legszebb autó, amit valaha terveztek. Az 1935-ben készült első modell az art deco stílusjegyeinek legjavából merített, a jellegzetes sárhányók, a hatalmas hűtőrács és a kerek ajtó teljesen egyedi megjelenést adott a kocsinak. A Phantomot tervező belga Jonckheere Works ma már csak autók és buszok karosszériájának tervezésével foglalkozik, ám az autó 77. évfordulójának méltó megünneplésére úgy döntöttek, hogy feltámasztják a legendás autót.

A Rolls–Royce Jonckheere Aerodynamic Coupé II-re keresztelt modell megtervezésére nem mást kértek fel, mint az egyedi formaterveiről híres holland tervezőt, Ugur Sahint, aki az utóbbi időben többek között az Aston Martin és a Chevrolet autóiba vitt merész, új formákat.

Az autó megépítéséhez egyelőre támogatókat keresnek: hogy meghozza a leendő befektetők étvágyát, Sahin már egy halom képet és egy videót is közölt az új autóról. A tervező óvatosan nyúlt hozzá az eredeti formákhoz, Sahin saját bevallása szerint a '30-as években készült autó formaterve annyira innovatív volt, hogy azt nem illik nagyon piszkálni. Az Aerodynamic Coupé II-nél ezért leginkább csak a hűtőrácsnál fedezhető fel jelentős változás, valamint az eredeti autónál még a sárhányók tetején elhelyezett fényszórókat az új modellben beépítették az első sárhányókba. A formaterven is változtattak egy leheletnyit, az art deco stílusjegyek ha lehet, még markánsabban jelennek meg az új autóban.

Az egyedi tervezésű új Rolls–Royce-ra tehát még egy kicsit várni kell, az eredeti Royce Phantom I Aerodynamic Coupé viszont addig is megtekinthető teljes pompájában a Los Angeles-i Petersen Autómúzeumban.

Tovább:
Satufék helyett hidegvér – Éld túl a téli autózást!
Rolls–Royce-szal szántani
Az autórovat legfrissebb hírei

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.