Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Rolls–Royce-nál pontosan tudták, hogy a Wraith-szel nagyot kell dobniuk, ha nem akarják, hogy a megújult Bentley Continental sorozat teljesen elszívja előlük a levegőt, ezért megépítették a valaha készült legerősebb Rolls–Royce-t, amit a Genfi Autószalon nulladik napján mutattak be az érdeklődőknek.

A Ghost szedán alapjaira épített autónál erősen érzhető, hogy mindenképpen felül akarták múlni a közvetlen rivális Bentley Continental GT Coupét, így a duplaturbós, 6,6 literes V12-es motort egészen 633 lóerőig tuningolták. Ennek köszönhetően a Wraith még 2,4 tonnás tömege ellenére is 4,4 másodperc alatt gyorsul százra, amivel a leggyorsabb Bentleykkel is felveszi a versenyt.

A kupéformától az autó megjelenése jóval sportosabb lett, sokkal inkább érezni a benne feszülő erőt, mint a londoni szivarklubok méltóságteljesen visszafogott hangulatát idéző korábbi Rollsoknál.

Egy luxusautónál persze a külsőnél is fontosabb, mi van belül, de a Wraith esetében ezt egy szóban össze tudjuk foglalni: minden. A nyolcfokozatú ZF automata váltót műholdas támogatás segíti az előválasztásban, az érintőképernyős számítógép karakterrajzoló funkciót kapott, nem is beszélve a fedélzeti komornyiknak elnevezett hangfelismerő rendszerről. Az autó belsejében természetesen a legjobb minőségű bőr és faanyagok dominálnak, komfortos plüssülésekkel kiegészülve, a luxust pedig a Starlight Headliner tetőzi be. Szó szerint, ugyanis a fantázianév egy a plafonba épített, az éjszakai égboltot idéző száloptikás fényforrást takar.

A luxusautók között is kiemelkedőnek számító összkomfortnak persze rendesen megkérik az árát, az autóért 245 ezer eurót (73 millió forintot) kell kicsengetnie a leendő tulajdonosoknak.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.