Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igazi filmes ereklye, olcsó, hasznos és szuperül néz ki – nagyjából ezek az érvek szólnak amellett, miért érdemes megvenni a Rush című filmhez „ferrarisított” Renault Estafette-ét, amely várhatóan öt–hét millió forint közötti összegért talál majd új gazdára.

A James Hunt és Niki Lauda epikus küzdelmét feldolgozó filmben a Ferrari csapat kisbuszaként használt jármű korábban a francia–svájci határon teljesített szolgálatot tűzoltóautóként, a forgatás kedvéért viszont újrafestették és felmatricázták, így ma valószínűleg ez a legpofásabb Estafette a világon.

Az R2136 típusjelzésű kocsit 1,3 literes, 50 lóerős motorral gyártották, kapacitása pedig eléri a 800 kilogrammot, bár feltételezzük, hogy a leendő tulajdonos nem azért fog érte milliókat fizetni, hogy jutányos áron jusson hozzá egy kishaszonjárműhöz. Bár nem tudjuk, hogy az augusztus 25-én kalapács alá kerülő kocsit műszakilag is felújították-e, de a várható 15–20 ezer fontos (5–7 millió forintos) árhoz képest mindenképpen alkalmi vételnek számít, pláne, hogy ebben már a kocsi tetején látható F1-es slick gumik is benne vannak.

A hirdetés szövege

This van is Niki Lauda's Ferrari team van from Ron Howard's epic film 'Rush', released later this year. This little Renault started life as a humble fire truck in a small town on the French/Swiss boarder. It was brought to the UK in 2012 and the van was spotted for the role in Howard's film before a light recommissioning. Recently painted in the correct factory paint and approved period decals this van would be at home both to show or at the race track lugging tools and spares around. It even comes complete with very fat Avon racing tyres on the period roof rack.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.