Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autózás terjedése miatt.

A Honda első Toro Rossó-s idényében mutatott teljesítménye annyira meggyőzőnek bizonyult, hogy 2019-re már a Red Bullt is a japánok energiaforrása hajtotta, ráadásul nem kis sikerrel: az osztrák istállóval három futamgyőzelem és hat dobogós helyezés is összejött. Idén pedig még ennél is többet remélnek, az első előszezoni teszthét után erre még reális esélyük is lehet.

Ugyanakkor a látványos fejlődés és a sikerek ellenére közel sem biztos, hogy a japánok sokáig maradnak a sportágban. Már tavaly ősszel is pedzegették, hogy az anyagiak gátat szabhatnak az F1-es szerepvállalásuknak, ám akkor egy évvel, azaz 2021-ig még meghosszabbították együttműködésüket az RB-vel. Most viszont ismét előkerült a téma – a Honda F1-es programját igazgató Maszasi Jamamoto magyarázta el a helyzetet:

Mindez azt jelentheti, ha a Honda komolyabban az elektromos autók felé fordul – már pedig a piac átalakulása miatt ez egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik –, akkor már nem biztos, hogy számukra anyagilag belefér az F1.

(Forrás: Yahoo Sports, motorsport.com, fotó: Getty Images)

Eközben...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.