Ez a futurisztikus jármű egy csapásra tízszer jobb hellyé tenné a Dunát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tök jó, hogy ott folyik Budapest közepén a Duna, de valljuk be, sok mindent azért nem tudunk vele csinálni azon kívül, hogy néha elmegyünk az A38-ra vagy kiülünk a Margit-szigetre és bámuljuk.

Egy francia startup találmánya viszont egy csapásra visszakötné a városok vérkeringésébe a folyókat, hiszen a Seabubbles nem csak arra jó, hogy sétatempóban megnézd róla a másik oldalról is a Parlamentet vagy a Lánchíd alját, hanem egy nagyon praktikus vízi közlekedési eszköz.

Az automata vízitaxi már erősen a jövőbe tekint, hiszen a mostanában kirajzolódó trendeknek megfelelően teljesen elektromos hajtású, a légpárnás technológiának köszönhetően elég gyors, és persze a lényeg: teljesen önműködő. A tervezők elképzelései szerint nagyjából úgy működne, mint a ridesharing szolgáltatások, vagyis lefoglalni a telefonoddal tudnád, ezután pedig nem lenne más dolgod, mint kisétálni a legközelebbi dokkhoz, és birtokba venni a csónakot.

Hogy ezt mikor tehetjük meg Budapesten, arról fogalmunk sincs, de az biztos, hogy a Seabubbles-nek eléggé merész tervei vannak, ugyanis 2024-ig ötven városban szeretnék meghonosítani a vízi közlekedés következő generációját.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.