Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az F-150 régóta az amerikaiak kedvence, az egyik legnagyobb darabszámban eladott típus a piacon, ezért lesz igény a tuningolt változatára is. A Shelby által átépített példány gyorsulása a sportautókéval is felveszi a versenyt.

Super Snake néven a Mustangokat szokta izmosítani a Shelby, de most egy platós teherautó is kiérdemelte ezt a típusjelzést. Az F-150-ből a Las Vegas-i tuningshow-n mutatták meg az átépített változat prototípusát, ami annyira népszerű lett, hogy úgy döntöttek, gyártásba adják. A Shelby által tuningolt pick-upot az amerikai Ford-kereskedésekben lehet megrendelni.

Az alapmodellben is 395 lóerőre képes, de aki a kompresszoros változatot rendeli meg, már 770 lóerőre számíthat. A Shelby egyedi futóművet, fékeket és kipufogót szerel rá, a könnyűfém kerekek 22 colosak, amivel már versenypályára is lehet vinni a teherautót.

A Super Snake Sport azonban nem lesz gyakori látvány, egyrészt az ára miatt, ami 86 ezer dollárnál kezdődik, de a kompresszoros modellért 93 ezer dollárt kérnek, és ez 28 millió forintnak felel meg, másrészt azért, mert csak 250 példány készül belőle.

Ezt már lehet, hogy nem húzná el a Tesla:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.