Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lehet, hogy nem is tudtál róla, de a szíved mélyén mindig is akartál egy 500 lóerős Shelby GT350-et. Jó hírünk van, ugyanis végre megérkezett.

A Shelby célcsoportja ugye jellemzően nem azok, akik szeretnek az üzemanyag-fogyasztáson, a gumikopáson meg a kibocsátott káros anyagon rágódni  vagy úgy egyáltalán bármin rágódni , egy dologhoz viszont makacsul ragaszkodnak: ha rálépnek a gázra, ott azonnal szabaduljon el a kénköves pokol. Ezt pedig a GT350 a legnagyobb örömmel teljesíti.

500 lóerő, 5,2 literes szívó V8-as, hatfokozatú manuális váltó, Brembo fékek, önzáró differenciál - bár első nekifutásra talán nem tűnik fel, de a GT350 egészen visszafogott lett, aminek oka, hogy az elmebeteg GT500-zal ellentétben itt még valamennyire szempont volt a használhatóság is, vagy legalább is az mindenképpen, hogy lenyomják a Camaro Z/28-at, így a GT350 tulajdonképpen egy kellemes pályaautó lett.

A sportosságról a lecserélt első lökhárító és hátsó diffúzor, belül pedig a sportosabb kormány és a Recaro ülések gondoskodnak, meg persze a Shelby embléma, ami lassan ötven éve jelent garanciát a kompromisszummentes teljesítményre. Hogy mikor és mennyiért lehet majd hozzájutni, az egyelőre titok, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy az első néhány száz darab már bőven azelőtt gazdára fog találni, hogy az első modellek begurulnának az autókereskedésekbe.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.