Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az autósok egyik legnagyobb rémálma, amikor tévedésből benzin helyett gázolajat tankolnak, vagy fordítva, és tönkremegy az autó. Egy budapesti benzinkúton tévedésből már a tartályban összecserélték az üzemanyagokat.

Ha nem évtizedek óta mindig benzines vagy állandóan dízel autód van, hanem cserélgeted a kettőt, akkor biztosan tartottál már tőle, hogy véletlenül a másik üzemanyagot tankolod a kocsidba. A hétvégén ennél is rosszabb történt egy budapesti benzinkúton, ahol napokig mindenki rosszat tankolt, mert már eleve a földalatti tartályokban összecserélték a 95-öst és a gázolajat.

Az érintett társaság közleményt adott ki, várják azok jelentkezését, akik szeptember 20-án pénteken 7 órától szeptember 21-én 20:30-ig FuelSave 95 benzint, illetve szeptember 20-án 7 órától szeptember 22-én 17:40-ig FuelSave Diesel üzemanyagot tankoltak a Füredi úti Shell töltőállomáson, és autójukban hiba észlelhető, keressék meg a céget.

Mi baj történhet, ha rosszat tankoltál?

A nem megfelelő üzemanyag miatt a benzines autók esetleg leállnak, és nem lehet újraindítani azokat, de károsodást nem okoz a gázolaj betöltése, a hiba az üzemanyag lefejtésével és az üzemanyagellátó rendszer kitisztításával kiküszöbölhető. A dízelüzemű autóknál azonban a nem megfelelő üzemanyaggal történő tartós használat komoly meghibásodásokat okozhat, ezért a vállalat külön is felhívja a figyelmet, hogy az érintettek mielőbb menjenek szervizbe az esetleges hibák megelőzése és kezelése érdekében.

A Shell szerint az érintett időszakban körülbelül 1000 tankolás történt, ebből 350-en már jelentkeztek, a keveredés miatti jogos igényeket a társaság megtéríti.

(Nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.