Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Volvo által most bemutatott, gyártásba is kerülő XC90 még nem az, amit megveszel, és kényelmesen viteted vele magad, de annak az előszobája, amit az Uber használ majd sofőr nélküli fuvarokhoz.

Újabb lépést tett az önvezető autók felé a Volvo ennek az XC90-nek a bemutatásával. Ránézésre nem sokban tér el az eddig ismert szabadidő-terepjárótól, csak a tetejére került szenzorok jelentik a különbséget. A képen látható autó az első teljesen önvezető haladásra képes Volvo, ami szériagyártásba is kerül – hamarosan.

2016-ban kötött együttműködést a Volvo és a fuvarszervező Uber, korábban több prototípust is teszteltek, de egy időre felfüggesztették a próbákat egy baleset miatt.

Az eset nem vetette vissza a fejlesztést, a két cég ezzel az autóval indítja újra a munkát, aminek során több tízezer példányt szállít majd az Uber számára a Volvo.

A még több biztonsági rendszerrel felszerelt önvezető XC90-nel az Uber egy idő után elindíthatja a sofőr nélküli fuvarszolgáltatását, a Volvo pedig a tapasztalatokat felhasználva még biztonságosabb autókat tervezhet.

Az első önvezető Volvo, amit te is megvehetsz, már a 2020-as évek elején bemutatkozhat, és autópályákon vagy körgyűrűkön önállóan is elboldogul majd.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.