Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sportváltozat lenne, ha más márkáról lenne szó, de a már szériában is bődületesen erős Rolls-Royce esetén egyszerűen csak Black Badge a neve a nagyobb teljesítményű változatnak. Itt a Dawn csupa fekete kivitele.

A Ghost limuzin és a Wraith kupé már elkészült a Black Badge kivitelben, és most a Dawn kabrió is befutott csupa feketében. Mint az előző két modellnél, úgy itt is felcsavarta a 6,6 literes V12-es motor teljesítményét a Rolls-Royce.

Egy kicsit szerényebb teljesítmény, mint a Ghost és Wraith esetén, amit nem is olyan régen mi is kipróbáltunk, de azért nincs kétségünk felőle, hogy bőven elegendő, mint ahogyan régen a Rolls-Royce a teljesítmény felől érdeklődőket nyugtatta.

Az extra lóerőket a Black Badge új kipufogója csalogatta elő, aminek a hangja is jobban szól. A nyolcfokozatú automata váltót és a futóművet is áthangolták, hogy sportosabb legyen a Rolls-Royce újdonsága.

Mint a neve is mutatja, ez a Dawn tiszta fekete, a hűtőmaszktól a kerekeken át a Spirit of Ecstasy szobrocskáig minden ilyen színű. Belül is fekete a kárpit, de narancs szegélyek és betétek visznek némi színt az összeállításba.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.