Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Auris helyére lépő vadonatúj Corolla alapból sokkal izgalmasabban néz ki az elődjénél, de még érdekesebbé teheti a most bemutatott két új változata, a sportosabb GR Sport és a szabadidős kombi Trek.

Új életet kezdett a Corolla azzal, hogy Auris után ismét ezen a néven kapható a Toyota kompakt autója.

A minden téren teljesen új modell sokkal jobban is néz ki a korábbinál, és ez tovább fokozható a most megmutatott két változatával, a Gazoo Racing rövidítéséből eredő GR Sporttal és a Trek kerékpárgyártóval együtt készült szabadidős kombival.

A GR Sport nem lett erősebb az eddig elérhető Corollához képest,

ugyanúgy az 1,8 és 2 literes, 122 és 180 lóerős hibrid hajtással rendelhető. De sokkal sportosabban néz ki az új lökhárítókkal, a méhsejt-mintás hűtőráccsal, a küszöbtoldatokkal és az egyedi 18 colos kerekekkel. Széria hozzá a LED-es fényszóró, a Dynamic szürke fényezés fekete tetővel pedig csak ehhez rendelhető.

A szabadidős kombi ennek megfelelően védőburkolatokat kapott a karosszéria aljára, egyedi 17 colos kerekeket szereltek rá, és a futóművét is megemelték két centivel.

Az utastérben a sportváltozatnál kagylóüléseket találunk, szövet vagy bőr kárpittal, a kormánykeréken és a műszerfalon piros cérnás varrással, míg a szabadidős modellbe kétszínű kárpit és famintás betétek kerültek. A Trek már idén augusztustól rendelhető, a GR Sportra jövő januárig kell várnunk, és valami azt súgja, hogy lesz még izmosabb változata az új Corollának.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.