Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két önmagában hatalmas autógyártó egyesüléséhez nem a mostani a legjobb időszak, de lassanként körvonalazódik, hogyan lesz egy cég a Peugeot- és a Fiat-csoportból.

A Peugeot-csoport és a Fiat Chrysler Automobiles már tavaly októberben bejelentette, hogy fúzióra lépnek, és most azt is elárulták, hogy mi lesz a közös cég neve. Nem bonyolítják tovább a dolgot az FCA PSA rövidítések kombinációjával, hanem egy teljesen új, jól hangzó nevet találtak ki. A Stellantis a magyarázat szerint a latin stello szóból ered, aminek a jelentése csillagokkal megvilágítani.

A PSA-csoport a Peugeot, Citroën, DS, Opel és Vauxhall márkákból áll, az FCA része a Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Dodge, Ram, Abarth, Maserati és Lancia – a Ferrarit már néhány éve kiszervezték.

A Stellantis a világ negyedik legnagyobb autógyártója lesz a Volkswagen, a Toyota és a Renault-Nissan után, évente 8,7 millió autót gyártanak majd, a nevet pedig csak a cégcsoportra használják, minden márkának megmarad az önállósága. A koronavírus valamivel lelassította az egyesülés folyamatát, de 2021 első negyedévében létrejöhet a fúzió.

(Illusztrációk: Player x Unsplash)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.