Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A férfiasság jelképévé vált, korán elhunyt színész mindkét pályán sikeres volt, nehéz sorsából származó, kivételes küzdőszellem hajtotta.

„Nem tudom biztosan, hogy egy színész vagyok, aki versenyez,
vagy egy versenyző, aki színészkedik.”

Valójában mindegy is, hiszen színészként és versenyzőként is örökre a szívünkbe zártuk ezt a remek embert. A férfit, aki jó vagy rossz karakterként is hiteles és szerethető volt, akinek erős személyisége azonnal megfogta a nézőket. Steve McQueen egy valódi hős, aki vászon nélkül is példaképként viselkedett. Bár csupa emlékezetes filmben játszott, élete mégis a vezetés volt. 1970-ben egy Porsche 908 volánja mögött váltótársával kategóriagyőzelmet szerzett, és összesítettben második lett a sebringi 12 órás versenyen.

A viadal emlékét az 1971-es Le Mans című film őrzi, melyet saját produkciós cége készített, akárcsak az 1968-as Bullitt-ot, melynek legendássá vált autós üldözését úgy rögzítették, hogy a snittek többségében maga vezette az igényei szerint átalakított Ford Mustang Fastbacket. Mert valakinek a motoros kaszkadőrmutatványt is meg kellett csinálnia, és mivel nem csak autó-, hanem motorversenyző is volt, a nagy esést is magára vállalta. Gyors élete túlságosan hamar ért véget, utolsó filmjét már súlyos betegen forgatta.

Tovább:
Paul Newman, a szexmániás autóversenyző portréjához
Az autórovat újdonságaihoz
Az autóbolond James Deanhez

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.