Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Aerosmith frontembere az elsők között vette át a Hennessey Venom GT Spydert, de most megválna tőle egy aukción, a bevételt pedig, noha több mint egymillió dollárt kérnek érte, jótékony célra fordítja majd.

Steven Tyler volt az egyik első vevője a Hennessey sportautójának. Annak a rekorder Venom GT-nek, amit Lotus alapokra építettek, de 7 literes V8-assal szerelték, 1244 lóerővel, így nemcsak 2,7 másodperc alatt gyorsul százra, de 435 km/órás végsebességével sikerült megszereznie a leggyorsabb sportkocsi címét a Bugatti Veyron elől.

Az Aerosmith énekese még 2011-ben látta meg az autót egy kiállításon, és amikor éppen Texasban járt egy forgatáson, a Hennessey főhadiszállásának közelében, bejelentkezett egy tesztvezetésre. Elég meggyőző lehetett a Venom GT, mert néhány órán belül meg is rendelte. Úgy tűnt, nagyon örült neki, amikor megkapta, de a zokni-szandált, amit a lábán viselt az átadáskor, nehezen bocsátjuk meg neki.

Most mindenesetre megválna a sportkocsitól, amit a Barrett-Jackson árverésén lehet megszerezni. A kikiáltási ára 1,1 millió dollár, amit a híres tulajdonos mellett a Venom GT ritkasága is magyaráz, hiszen abban az évben csak ötöt készítettek a típusból. A bevételt pedig teljes egészében egy alapítványának adják, amit Tyler a bántalmazott nők megsegítésére hozott létre.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.