Mit úszott meg Fernando Alonso?!

Hatalmas balesett okozott Lance Stroll az Amerikai Nagydíjon, amikor a futam 22. körében egy kései kormánymozdulattal igyekezett kivédeni a mögötte szélárnyékban érkező Fernando Alonso támadását. A kétszeres világbajnok ráfutott az Aston Martin pilótájára és a levegőbe repült, míg Stroll keresztbe fordulva csúszott vissza az aszfaltra, közben pedig a mezőny is megérkezett a pályaszakaszhoz – az esetben kisebb csodával határos módon senki sem sérült meg, a kanadainak viszont fel kellett adnia a futamot, Alonso ugyanakkor célba ért:

A futamot követően természetesen kivizsgálták az esetet, és az FIA Stroll felelősségét állapította meg. A kanadai pilóta háromrajthelyes büntetést kapott a következő, azaz a hétvégi mexikói nagydíjra, valamint két büntetőponttal is gyarapodott*.

*Az FIA 2014-ben vezette be az F1-ben a büntetőpont-rendszert, aminek az a lényege, hogy a versenyzők büntetőponto(ka)t kapnak a különböző szabályszegésekért – súlyozva van a dolog, vagyis több büntetőpont jár egy nagyobb vétségért, például a veszélyes baleset okozásáért –, aki pedig tizenkét hónapon belül 12 büntetőpontot összegyűjt, azt automatikusan eltiltják egy versenytől, ugyanakkor tizenkét hónap után nullázódnak a pontok.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint ugyanakkor a szövetségnek sokkal keményebben kellett volna szankcionálni az Aston Martin-pilótát, akinek megmozdulása inkább szándékos volt, mintsem egy hibából vagy figyelmetlenségből következett volna:

Egy futamra el kellene tiltani. Rendkívül veszélyes volt.

(Forrás: gpblog.com, fotó: F1)

Ez is érdekelhet:

Kamu, amikor Lewis Hamilton azt állítja, hogy tervezett egy alkatrészt, amit minden F1-csapat lemásolt

Elég volt csak a korábbi csapatának a honlapjára elmenni, hogy kiderüljön, nem igaz Lewis Hamilton állítása.

Átnevezik az egyik Forma–1-es csapatot

A több millió dolláros szponzorszerződéssel ez is együtt jár.

„Ha Ricciardót érdekli az F1-es ülésünk, hívjon fel, én nem fogom üldözni őt”

Hát igen, Daniel Ricciardo az elmúlt években kissé vesztett a vonzerejéből.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában