Itt a valaha készült legnagyobb Subaru, és akkora, mint egy Q7

Valóra vált az egy évvel ezelőtt bemutatott tanulmányautója a Subarunak, bemutatkozott az Ascent, ami a márka eddigi legnagyobb modellje lett. Az utastere 8 személyes, a motorja pedig V6-os is lehet.

Nagy szabadidő-terepjárója korábban is volt a Subarunak, de a Tribeca elsősorban a furcsa formája miatt nem aratott osztatlan sikert. Néhány évre ki is került a kínálatból, de a japán márka nem adta fel ezt a kategóriát, az egy évvel ezelőtti Viziv-7 tanulmányautó után itt a sorozatgyártásra szánt változat, amely az Ascent nevet kapta.

5 méteres hosszával, 1,93 méteres szélességével és 1,82 méteres magasságával az Ascent a Subaru eddigi legnagyobb modellje. Mint ebben a kategóriában megszokott, ez a SUV is alapból három üléssoros, és akár nyolc személy is utazhat benne. A harmadik sor ugyanis háromszemélyes, a második sorba pedig két kényelmes fotel vagy háromüléses pad kerülhet.

Motorból is jó nagyokat kapott az Ascent, már az alapmodell is 2,4 literes, turbós, négyhengeres boxermotor 260 lóerővel és 376 Nm nyomatékkal, ami a Subarunál megszokott módon fokozatmentes automata váltón keresztül jut mind a négy kerékhez. Még izgalmasabb a 3,6 literes szívó V6-os, ami hasonló teljesítményű, 256 lóerővel és 335 Nm-rel.

Az Ascent minden extrát megkapott, amit a Subaru csak kínálhat, és annál még többet is. A hátul ülők külön légkondicionálót állíthatnak, az első ülések szellőztethetők is lehetnek, a biztonságra pedig kamerás vezetéssegítő rendszerek ügyelnek. A gyártása nyáron indul, és bár a formája már nálunk is tetszetősnek számít, nem tervezik az európai forgalmazását.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon