Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kell még lemondani a Subaru sportmodelljéről, a WRX STI még a pályafutása vége felé járva is tud meglepetést okozni. A legújabb limitált széria az S209 nevet kapta, és még erősebb lett, nagy kár, hogy mi nem kapjuk meg.

A versenyautók ihlette sportmodelleknek, úgy tűnik, sajnos leáldozóban van, de a detroiti autószalonon újra reflektorfénybe gurulhatott a WRX STI. A legendás típus legújabb limitált szériája, az S209 még izgalmasabb lett, mint amire számítottunk.

Nem egyszerűen nagyobb turbót tettek rá, hanem a dugattyúkat, a befecskendezést és az üzemanyagpumpát is kicserélték. Az S209 új kipufogórendszert is kapott, ami könnyebb és kisebb a belső ellenállása, és esküdni mernénk, hogy a hangja is izgalmasabb.

Az új Subaruban minden megvan, amitől élvezheted a vezetést.

A váltója hatfokozatú kézi, a motor állandóan mind a négy kereket hajtja, feszesebb és ültetett a futómű, a fékeket a Brembo szállítja. Az S209 megjelenése is ütősebb lett, amit a 19 colos BBS kerekeknek, szélesebb sárvédőknek, nagyobb nyomtávnak és új aerodinamikai elemeknek köszönhet.

Mivel limitált szériáról van szó, csak kétféle színkombináció jöhet szóba: kék fényezés szürke kerekekkel, vagy gyöngyház fehér karosszéria arany kerekekkel. Sajnos hiába gyűjtöttél egy ehhez hasonló Subarura, az új S209 csak az amerikai kereskedésekben lesz kapható, ott is csupán 200 példányban.

Pedig nagyon tudnánk neki örülni egy ilyen esőáztatta versenypályán:

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.