Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1968-ban aratta első győzelmét Formula–1-es csapatként a McLaren, és most erre emlékezik ez a limitált szériás 720S, ami pontosan olyan színben pompázik, mint a versenyautó, amit a márka alapítója vezetett.

Bruce McLarent a versenyzői karrierje során Spa-Francorchamps mestereként ismerték, és valóban, hétszer indult a belga nagydíjon, amiből ötször a dobogón végzett. A győzelem azonban sokáig elkerülte, de 1968-ban olyan riválisokat előzött meg, mint Chris Amon, John Surtees és Jackie Stewart.

A márka alapítójának pilótaként ez volt az utolsó F1-es győzelme, de a McLaren csapatának az első,

és a sikertörténet kezdetére most egy Spa 68 névre keresztelt limitált szériás 720S-sel emlékszik a gyártó, amit a McLaren brüsszeli márkakereskedése rendelt.

ez a szín köszön vissza az utastérben a kárpitok öltésén, a fejtámaszba varrt pályarajzon, ami Spa-Francorchamps ’68-ban használt 14 kilométeres vonalvezetését idézi, és még a távirányítón is.

A McLaren hagyományos színében talán még jobban mutat a 720S, mint valaha, és sietnie kell, aki a garázsában szeretné tudni. A széria annyira limitált, hogy a gyárban csak három példányt készítenek belőle, és abból kettő már el is kelt.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.