Ha eddig nem tudtál volna dönteni a Volkswagen különféle szabadidő-autói között, most még nehezebb lesz. Még az idén érkezik a legújabb modell, ami a Taigo névre hallgat majd.

A Volkswagen kínálata már eddig is tele volt szabadidő-autókkal, a T-Cross, a T-Roc, a Tiguan és a Touareg az összes méretkategóriát lefedte. De a német gyártó úgy gondolta, hogy maradt még hely egy kompakt méretű, sportosabb külsejű modellnek, ezt jelentette be most Taigo néven.

Még egy éve sincs, hogy a Volkswagen a dél-amerikai piacra Nivus néven bemutatta azt az autót, aminek a rokona lesz az új Taigo.

A most közzétett tervek alapján a dizájnja is eltér majd a dél-amerikai testvérétől,

a fényszórók és a hűtőmaszk formája hasonló, de a lökhárítókat átszabták, és a hátsó lámpák is mások, hogy illeszkedjenek a Volkswagen európai kínálatába. A fedélzeten digitális műszerfalat és sok vezetési asszisztenst találunk majd.

A részleteket csak később árulja el a Volkswagen, de a Taigo leleplezésére már nem kell sokat várnunk, még a nyáron bemutatkozik, és az év végén piacra kerülhet az újdonság. A gyártása sem lesz messze, a német márka spanyolországi, pamplonai üzemében készül majd.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.