Kiderült, mire képes a legerősebb Tesla Model 3

Fokozatosan indul be a Tesla legkisebb modelljének a gyártása, a Model 3 alapkivitele után hamarosan megérkezik a kétmotoros, összkerékhajtású Performance verzió. Elon Musk most azt is elárulta, hogy mire lesz képes.

35 ezer dolláros alapárával a Model 3 felforgathatja az elektromos autók piacát, a kisebbik Tesla iránt ugyanis olyan nagy az érdeklődés, hogy a gyártással egyelőre nem tudnak lépést tartani vele, a várakozási idő egy év is lehet. De ez nem akadályozza meg a márkát abban, hogy újabb változatokat mutasson be belőle: hamarosan érkezik a kétmotoros, összkerékhajtású és a Performance változat, Elon Musk pedig azt is elárulta, hogy mire lesz képes.

Szokás szerint a Twitteren tette közzé az újdonság főbb adatait. A Model 3-nál is két elektromotorral oldják meg az összkerékhajtást, az egyik az első, a másik pedig a hátsó kerekeket forgatja. Az opció felára ötezer dollár lesz, amivel a jelenlegi 5,1 helyett 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra (pontosabban 60 mérföld/órára), a végsebessége 225 km/óra,

Még érdekesebb a Performance kivitel, ahol az elektromotorokat és az akkumulátort a minél nagyobb teljesítmény érdekében hangolták.

és ugyanúgy 500 kilométer a hatótávja. Elon Musk a BMW M3-hoz hasonlítja a 78 ezer dolláros árát is, de azt mondja, a német sportszedánnál 15 százalékkal gyorsabb, és kategóriájában bármit meg tud verni a pályán.

Olvasd el, ez is érdekelhet:

A zseni, aki elbánna a téridővel, és a Marsra vinné az emberiséget - Roadster

Egy szupermenő kreatív elme egyenesen a jövőből - elsőre nagyjából ez látszik a Tesla-vezérből. De a titokzatos felszín mögött meglepő vonásokat fedezhetünk fel, amelyek segítségével talán megérhetjük, mit is akar a jövőtől. Update: és azóta már kilőtt egy roadstert az űrbe.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon