Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most, hogy megjelent a Porsche Taycan, és egyre többen kapnak lehetőséget, hogy kipróbálják, egészen biztosan elárasztják majd a netet a Teslával futott gyorsulási versenyek. Most a Top Gearnél csinálták meg a sajátjukat.

A Taycan és a Tesla is ugyanazzal a céllal készült, a világ legjobb elektromos autója szeretne lenni. A legjobb azonban csak egy lehet, ezért a közeli jövőben egészen sok összehasonlító tesztre és gyorsulási versenyre számíthatunk a két típus közt. Most a Top Gear magazinnál hoztak össze egy elég alapos videót.

0-ról 60 mérföld/órára (ami körülbelül 100 km/órának felel meg) a Taycan 2,61 másodperc alatt gyorsult fel, míg a Teslának 2,83 másodpercre volt szüksége, a negyed mérföldet a Porsche 10,69 másodperc alatt, a riválisa pedig 11,23 másodperc alatt futotta.

A videóban ettől eltérő számokat láthatsz, de megjegyezték, hogy azok még egy korábbi mérésből származtak. Az eredményt többen támadták, de a Top Gear megvédte az állítását: a versenyt ötször is lefutották, előmelegített akkumulátorral, 85 százalék feletti töltöttséggel és a legsportosabb módba állítva, és

Elon Musk sem hagyta szó nélkül a Top Gear versenyét, és a Twitteren megígérte, hogy a Model S-hez hamarosan kijön egy szoftverfrissítés, ami 50 lóerővel megnöveli a teljesítményét, és így a Tesla már kényelmesen megverheti nulláról százra gyorsulásban és negyed mérföldön is a Porsche elektromos autóját.

A gyorsulás azonban még nem minden, és a Top Gearnél sem elégedtek meg csak a versennyel, hanem alaposan egymáshoz mérték a két igen hasonló, mégis nagyon különböző elektromos sportlimuzint, ezért érdemes végignézni a fenti videót.

Ez is érdekelhet:

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.