Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Raikkönen szerint Verstappen tömegbalesetet fog még egyszer okozni.

A Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff, a 18 éves Max Verstappent Ayrton Sennához hasonlította a belga nagydíj után, akit üdítő, de veszélyes jelenségnek tart.

A Red Bull pilótája rögtön a rajt után az első kanyarban összeakadt a Spában a Ferraris Kimi Raikkönennel, ezzel kárt okozva neki és Sebastian Vettelnek is. Verstappen és Kimi később ismét összecsaptak a Les Combes-nál, mielőtt a következő körben nagy sebességgel otthagyta a finnt a Kemmel egyenesben.

Raikkönen: “Verstappen tömegbalesetet fog okozni.”

"Üdítő jelenség a számomra. Egy fiatal fiú, akit nagyon kedvelek - mondta Wolff. -Félelem nélkül jön, senkit nem tisztelve, könyököt kitéve. A nagyokra emlékeztet, Lewis Hamiltonra és Ayrton Sennára. Látható, hogy néhányan már kétszer is meggondolják, hogyan is előzzék meg őt. Eddig minden azt bizonyította, hogy a helyes úton jár."

A FIA nem büntette meg. Az egyetlen dolog, ami történt, hogy egy kis nehézséget okozott a többi pilótának. A jövőben azonban nehéz idők elé nézhet.

“Attól félek, hogy egy nap falnak ütközéssel ér véget. Üdítő, de veszélyes.”

A Red Bull igazgatója, Christian Horner vasárnap este megvédte a pilótáját, de nem tett rá nagy benyomást, hogy Wolff is bevonódott a vitába.

“Meg vagyok lepve, hogy Toto olyasmit kommentál, amihez semmi köze.”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.