Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A CX-5 volt az első a Mazda megújult autói között, a crossover most leleplezett második generációja pedig megtartja elődje erényeit, de minden téren jobb lett nála.

2012-ben az első volt a Skyactiv technológiájú és Kodo dizájnú Mazdák sorában a CX-5. Ez azt jelentette, hogy az alapoktól gondolták újra az egész autót a mérnökök, az eredményt pedig olyan formába csomagolták, ami sokak szívét megdobogtatta. Különösen a Soul Red színben.

A most bemutatott második generációs CX-5 pontosan ott folytatja, ahol az elődje abbahagyta. A méretei az elődöt idézik, de a formája modernebb lett, amit még inkább kiemel, hogy a Soul Red fényezést is tovább tökéletesítették. A Mazda szerint olyan igényes a festés, mintha aprólékos kézi munkával készült volna.

Belül is otthonosabb lett a CX-5, és ami fontosabb, jóval kényelmesebb és csendesebb is. A motorok az elődből lehetnek ismerősek: 2 és 2,5 literes, négyhengeres benzines szívómotor é 2,2 literes turbódízel közül választhatsz majd. Az extrák között újdonság, hogy a head-up display már a szélvédőre vetít, a csomagtartó fedele pedig távirányítással elektromosan is nyílik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.