Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Auris helyett Corolla néven mutatta be kompakt ferdehátú és kombi autójának új generációját a Toyota, most pedig az eddig is Corollának hívott lépcsőshátú megújulásán volt a sor. Az elődjénél mutatósabb újdonság elsőként hibriddel is kapható lesz.

A Corolla az egyik legismertebb név az autók piacán, 1966 óta több mint 46 millió példányt adtak el belőle a világ 150 országában. Nem meglepő tehát, hogy a Toyota úgy döntött, Auris helyett ezentúl Corolla néven forgalmazza a ferdehátú és kombi változatokat.

A lépcsőshátúnak mindig is Corolla volt a neve, most pedig megjelent belőle a legújabb generáció, ami formailag és műszakilag is modernebb az eddiginél.

A formája alapján akár a kifutó Avensis helyére is léphetne az új Corolla.

Az orra nem olyan sportos, mint a ferdehátúé és a kombié, eltér a teljesen LED-es fényszórók alakja és a hűtőmaszk nyílása is kisebb. A méreteire nem lehet panasz, a szedán Corolla a kombi hosszabb, 2,7 méteres tengelytávját kapja, ami éppen akkora, mint a régi Avensis hasonló értéke. A csomagtartó méretét egyelőre nem árulták el.

A berendezés ugyanaz, mint a Corolla többi változatában, a műszeregységbe 7 colos, a középkonzolra 8 colos képernyő került, és egy 10 colos head-up display is elérhető.

így az autonóm vészfékező, kerékpáros- és gyalogosfelismerő, sávtartó és táblafelismerő asszisztenseket, automata távfényt, valamint a teljes sebességtartományban működő adaptív tempomatot.

Most először hibridként is kapható lesz a lépcsőshátú Corolla.

Az 1,8 literes benzinmotor és elektromotor párosa 122 lóerős kombinált teljesítményre képes, amivel a régi szabvány szerint 3,4 liter, az új alapján pedig 4,3 liter az átlagfogyasztása száz kilométeren. Az alapmotor marad az 1,6 literes, 132 lóerős szívómotor, ami hatfokozatú kézi vagy fokozatmentes CVT váltóval is választható. Az új Corolla 2019 első negyedétől lesz a kereskedésekben.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.