Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Supra rajongói csalódottan vették tudomásul, hogy a Toyota a BMW-vel együtt készítette el az új generációt, és a motorja is a németektől származik. A legendás elődjéből származó 2JZ erőforrás azonban gond nélkül belemegy, el is készült az első driftre szánt példány.

Nyilván megvolt az oka a Toyotának arra, hogy a Supra új generációját a BMW-vel közösen készítette el, de a típus régi rajongóit nem vigasztalja, hogy a németektől származó háromliteres, soros hathengeres egyébként egy remek motor. A Supra a 2JZ motoroktól volt az igazi, és nem lepődünk meg rajta, hogy valaki rögtön bele is tett egyet.

Az építés közben készült képeken jól látszik, mennyivel lett szélesebb a gyárinál:

Daigo Saito profi drifter, aki Japánban és az Egyesült Államokban is bajnoki címet szerzett. Az új Suprát az elsők között kapta meg, és a műhelyében szét is vágták, hogy driftre való gépet építsenek belőle.

A driftre szánt futóműhöz és a szélesebb kerekekhez alaposan át kellett szabni a karosszériát is, amivel még dögösebben néz ki az új Supra. A gép ráadásul mindössze 42 nap alatt készült el.

Nézd meg, hogyan építették:

Ez is érdekelhet:

És akkor már ezt se hagyd ki:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.