Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha mindig is odavoltál a régi versenyautókért, akkor egy ilyen eseményre egyszer el kell menned, mint amilyet most hétvégén rendeztek a Nürburgringen. Szinte nincs olyan versenygép, amit ne járattak volna meg a pályán, az együlésesektől a túrakocsikon át a raliautókig. Vessz el velünk az AvD Oldtimer Grand Prix hétvégéjén készült képekben.

A goodwoodi fesztiválokon annyi klasszikust láthatsz, amennyit csak fel tudsz fogni, de nem kell Nagy-Britanniáig menned, ha a veterán versenyautókért dobog a szíved. A Nürburgringen idén már 45-ödször megrendezett AvD Oldtimer Grand Prix legalább annyi látnivalót tartogat, amit máris megérted, ha végignézed ezeket a képeket.

Csak a töredékét látod itt annak, amivel most hétvégén a pályán száguldottak, hiszen a háború előtti együlésesektől a régi idők Formula–1-es, Le Mans-i és DTM versenyautóin át a hegyi- és raliautókig minden kategóriának rendeztek futamot. A legidősebb versenyautó egy 1908-as Mercedes volt, de minden elmúlt évtized autói ott hasítottak a pályán, ahol a Ferrari hetvenedik születésnapjára és a Škoda motorsport-sikereire is megemlékeztek.

A bokszokban is akadt látnivaló, hiszen például a Porsche a 928 negyvenedik születésnapját ünnepelte a kabrió és a kombi prototípusával, a Jaguar pedig a 25 éves XJ220-at hozta el. Az Eifel-hegység szeszélyes időjárása miatt esőkabátra szükség volt, de ha ez nem veszi el a kedved, akkor jövőre ott a helyed a Nürburgringen.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.